Home » 2010 » June » 11 » Играйте с детето, за да развиете ума му
12:25 PM
Играйте с детето, за да развиете ума му
Предлагаме ви няколко игри, с които да развиете допълнителни качества у вашето дете, което вече е ученик:
Развийте волевото внимание:
Давате на детето лист и цветни моливи и му се поставя задача на направи в редица десет триъгълника. Когато вече ги е нарисувало го предупреждавате, че следват инструкции, които трябва да слуша внимателно, защото ще се кажат само веднъж. „Сега внимавай! Оцвети с червено третия, седмия и деветия триъгълник.” Ако все пак малкото иска да чуе отново инструкцията не я повтаряйте, а го накарайте да направи каквото е разбрало. След и ако детето се справи добре със задачата, може да я усложните постепенно.
Упражнение за развитие на наблюдателността:
Направете предложение на детето да огледа хубаво стаята и да открие предмети, в които може да се срещнат кръг, окръжност и т.н.
Игра за развитие на паметта:
Идеална за занимавка на децата по време на дълго пътуване. Например, вие казвате:”Сложил съм в чантата ябълка”. Следващият човек повтаря казаното и добавя по нещо друго: "Сложил съм в чантата ябълки и банани”. Следващият повтаря цялата фраза и прибавя още нещо от себе си. Има по-труден вариант, при който да се добавят думи с последователни букви от азбуката.
Игра за тренировка на мисленето и съобразителността:
Разиграйте с детето една игра – нека намери колкото се може повече варианти за използването на някой предмет. Например казвате четка, а детето трябва да каже за какво може да се използва.

източник mamita-bg.com
Views: 283 | Added by: mamma_ronni
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]